HOME CONTACT

 

Het Ideeëntoestel en de ontwikkelingslijn voor creatief denken zijn gemaakt door Anouk Wissink en David van der Kooij. Sinds 2011 werken zij samen aan het duurzaam verankeren van creatief denken in het onderwijscurriculum. In 2013 startten zij het initiatief "Creatief Denken in Onderwijs - Door delen en doen!", een netwerk waar leraren kennis en ervaringen kunnen delen met betrekking tot creatief denken in de dagelijkse onderwijspraktijk.

 

 

“Op school houdt creativiteit vaak op bij expressievakken: tekenen, handvaardigheid en drama. Belangrijk, maar er is zoveel meer; creativiteit gaat voor alles uit.”

 

Met een achtergrond in de ICT, vrachtlogistiek en marketing kreeg David van der Kooij meer en meer interesse in de creatieve ontwikkeling van mensen en organisaties. Het besef dat creativiteit bijdraagt aan welzijn en duurzaamheid deed hem besluiten om zich in te spannen voor de creatieve ontwikkeling van jonge mensen; omdat zij nog altijd de toekomst hebben. David maakt lesconcepten en materialen en geeft trainingen, workshops en advies aan leraren op het gebied van creatieve ontwikkeling. Hij wordt regelmatig in de klas en in teamkamers gesignaleerd. David is zelfstandig ondernemer en woont met vrouw en kinderen in Amstelveen. Van zijn hand verscheen onlangs 'Het Grote Vindingrijkboek - Zo leer je kinderen creatief denken!'

 

 

“Creativiteit is dé alles ver- bindende factor in het onderwijscurriculum. Leerkrachten die zichzelf creativiteit toestaan en geraakt worden door nieuwe inzichten, ontdekkingen en ontmoetingen, ontwikkelen zaken die onontbeerlijk zijn om samen met kinderen te groeien in het onderwijs.”

 

Anouk Wissink Is leerkracht en specialist op het gebied van begeleiden (IB) en talentontwikkeling (Master SEN). Actief in grote zone van naaste ontwikkeling van kinderen en leerkrachten, waarbij creatieve denktechnieken ingezet worden. Streeft naar de ultieme verbinding tussen kennis en leren. Anouk heeft tomeloze fascinatie voor het kind dat ontdekt en zich verwondert. Zij voelt zich zeer verbonden met een stevige, praktische onderbouwing en realisatie voor creatief denken in het onderwijs. Anouk woont met man en kinderen in Arnhem en onderwijst in de groene omgeving van de Veluwezoom.